ONTDEK FASCINEREND OOSTENDE

De Koningin der Badsteden, sinds jaar en dag blijft fascinerend.  Een bruisende stad aan Zee waar kunst, cultuur, gastronomie en leuke logies hand in hand gaan.  Een verblijf in Oostende blijft u telkens weer verbazen.  Uw beleving start bij Next Door.

C Westtoer

ENSORHUIS + WANDELING


Samen met de (her)opening van Het James Ensorhuis en het belevingscentrum is er ook een nieuwe interactieve wandeling doorheen de stad. Dankzij een applicatie zal je zélf Ensor kunnen vergezellen op een wandeling door zijn thuisstad. Onderweg vertelt hij niet enkel over zichzelf, maar ook over de rijke geschiedenis van Oostende.

De tocht van 3 km start aan Het James Ensorhuis en loodst je langs 13 plaatsen. Voor elke plek werd uniek audio- en visueel materiaal gemaakt. Je betaalt eenmalig 5,49 euro om de volledige wandeling te unlocken. Bij een bezoek aan Het James Ensorhuis krijg je de wandeling gratis. Voor gezinnen met kinderen is er een familiezoektocht langs hetzelfde parcours. 


MEER INFORMATIE

STREET ART


Sinds deze zomer ontdek je vier nieuwe werken in de groene rand van Oostende: DFace, Elisa Capdevila, ERES en Case Maclaim lieten hun creativiteit los op onze stad.  Tijdens de herfstvakantie kwam Helen Bur langs en plaatste ze een prachtig portret van rockzanger Arno op het stadhuis. En ook Zenith, beter bekend als Matthias Schoenaerts, drukte wederom zijn stempel op Oostende als street art stad met een gigantisch werk rond Leopold II. The Crystal Ship is ook dit jaar meer dan het ontdekken waard dus!


MEER INFORMATIE

FESTIVAL THEATER AAN ZEE


TAZ#22, hét zomerfestival bij uitstek tekent voor een boeiend programma met theater, muziek, jong talent, literatuur, fotografie, familievoorstellingen en meer.

Tien dagen lang podiumkunst in een eigenzinnige combinatie van diverse disciplines...de beginnende kunstenaar staat hier centraal !


Locatie: Leopoldpark Oostende


MEER INFORMATIE

OOSTEROEVER


Oosteroever is dé plek om te onthaasten, om uit te waaien en rust te zoeken. Het voorhavengebied is bovendien een fascinerend stukje stad met een rijk toeristisch aanbod. Het gebied is verkeersluw en dus zeer geschikt om een natuurwandeling te maken. De gratis overzetboot maakt het voor kinderen nog leuker!


MEER INFORMATIE

KURSAAL OOSTENDE


Kursaal Oostende is een mythische plek. Al van in de negentiende eeuw kwamen mensen ontspanning zoeken op deze plaats. Het huidige gebouw dateert van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Maar geen schrik, van 2003 tot 2005 onderging het gebouw een ingrijpende renovatie. Tegenwoordig kan Kursaal Oostende prat gaan op een schitterende concertzaal met meer dan 2.000 zitplaatsen, waar het hele jaar door voorstellingen voor jong en oud op het programma staan.


MEER INFORMATIE